Temperament van Dario Fo in Opkamer Escamp

donderdag 5 juni –donderdag 10 juli

Drukwerk

Spaanse sferen
Opkamer Escamp is de komende maand in Spaanse sferen. Aanstichter is Dario Fo met de expositie Temperament in Escamp. In de komende maanden werkt dit gezelschap van kunstondernemers aan het gelijknamige community-art project rond de opera Carmen. De uitvoeringen van Carmen staan gepland van 17 t/m 20 september en vormen het hoogtepunt van het ambitieuze project. In de maanden daaraan voorafgaand werkt Dario Fo hier op verschillende manieren aan, maar steeds samen met bewoners van Escamp. De expositie in Opkamer Escamp is een fijne opwarmer!

Doe mee met Carmen
Kinderen studeren op dit moment wekelijks tekst en muziek van Carmen in. Ook voor wie niet muzikaal is zijn er verschillende mogelijkheden om aan dit buurtproject mee te doen. Heel Escamp bakt bijvoorbeeld, een wedstrijd om er achter te komen wie de beste thuisbakker van het stadsdeel is. Toreador Koos Sekrève trekt met een gitaar op zijn rug langs de basisscholen in Escamp om het verhaal van Carmen zingend te vertellen. Kinderen uit Escamp schilderen onder leiding van beeldend kunstenaar Carolien Adriaansche naar aanleiding van Spaanse thema’s. Een van die tekeningen wordt de poster van de voorstelling. In samenwerking met de bibliotheken schrijft de buurt gedichten, voor Carmen zijn dansers nodig en binnenkort wordt het kostuumatelier gestart. Voor al die onderdelen van Temperament in Escamp zijn nog enthousiaste medewerkers nodig. De expositie in het Stadsdeelkantoor is om in de sfeer te komen. Om te prikkelen. Om te laten zien hoe mooi het is om mee te doen. Want meedoen kan iedereen. Kom even kijken.

De expositie wordt officieel geopend op donderdag 5 juni om 16.30 uur. Op donderdag 10 juli om 16.00 uur wordt de expositie afgesloten met de bekendmaking van het winnende affiche, dat gebruikt zal worden als beeldmerk voor de opera Carmen. Adres: Stadsdeelkantoor, Leyweg 813, Den Haag.

Adres: Stadsdeelkantoor, Leyweg 813, 2445 GG Den Haag. – See more at: http://platform57.nl/#sthash.FtddLWg9.dpuf

Opkamer Escamp
Opkamer Escamp is de stadsdeel-galerie van Escamp. Het woord ‘opkamer’  werd vroeger gebruikt voor een extra mooi ingerichte huiskamer, waarmee je je bezoek kon laten zien dat je een goede smaak had. De Opkamer is een moderne variant op dit oude gebruik. In onze opkamer zijn jaarlijks zes exposities te zien. De ene keer van een (amateur) kunstenaar uit de wijk, de andere keer van een professionele kunstenaar, die reageert op een gebeurtenis in het stadsdeel.

De exposities worden georganiseerd door Platform57 in opdracht van Stadsdeel Escamp.

Meer informatie over Temperament in Escamp: http://www.temperament-escamp.nl/
Temperament in Escamp is een productie van Dario Fo, ondernemers in de kunst i.s.m. Theater Dakota.

Opkamer Escamp is de stadsdeel-galerie van Escamp. Het woord ‘opkamer’  werd vroeger gebruikt voor een extra mooi ingerichte huiskamer, waarmee je je bezoek kon laten zien dat je een goede smaak had. De Opkamer is een moderne variant op dit oude gebruik. In onze opkamer zijn jaarlijks zes exposities te zien. De ene keer van een (amateur) kunstenaar uit de wijk, de andere keer van een professionele kunstenaar, die reageert op een gebeurtenis in het stadsdeel.

De exposities worden georganiseerd door Platform57 in opdracht van Stadsdeel Escamp.

Meer informatie over Trading Places: www.art-on-video.nl

– See more at: http://platform57.nl/2014/04/23/verwacht-expositie-trading-places-van-fotograaf-henk-augustijn/#sthash.mr8S3O4T.dpuf

Opkamer Escamp is de stadsdeel-galerie van Escamp. Het woord ‘opkamer’  werd vroeger gebruikt voor een extra mooi ingerichte huiskamer, waarmee je je bezoek kon laten zien dat je een goede smaak had. De Opkamer is een moderne variant op dit oude gebruik. In onze opkamer zijn jaarlijks zes exposities te zien. De ene keer van een (amateur) kunstenaar uit de wijk, de andere keer van een professionele kunstenaar, die reageert op een gebeurtenis in het stadsdeel.

De exposities worden georganiseerd door Platform57 in opdracht van Stadsdeel Escamp.

Meer informatie over Trading Places: www.art-on-video.nl

– See more at: http://platform57.nl/2014/04/23/verwacht-expositie-trading-places-van-fotograaf-henk-augustijn/#sthash.mr8S3O4T.dpufTemperament in Escamp is van 5 juni t/m 10 juli 2014 te zien in Opkamer Escamp in het Stadsdeelkantoor, Leyweg 813, 2445 GG Den Haag. Geopend als het Stadsdeelkantoor open is.

Dario Fo speelt Carmen foto: Dario Fo

Dario Fo speelt Carmen foto: Dario Fo

Ruby de Boer opent de expositie Temperament in Escamp van Dario Fo

Ruby de Boer opent de expositie Temperament in Escamp van Dario Fo foto: Emi Barendse

Opening Temperament in Escamp foto: Emi Barendse

Opening Temperament in Escamp foto: Emi Barendse

 

Discussie gesloten.

Organisatie

Johan Nieuwenhuize, artistieke leiding
Jennefer Verbeek, zakelijke leiding
Berit Piepgras, randprogrammering
Merel Volgers, marketing en communicatie
Simone Noordermeer, educatie
Sandra Scholtes, productie
Robin van Emden, web en app

Bestuur
Paul Cornelissen - Voorzitter
Annelies Kronenberg - Secretaris
Onno Ephraim - Penningmeester