Filmavond Unsupported Transit van Zachary Formwalt en Hong Kong van Gerard Holthuis

Hong Kong HKG

Filmavond Unsupported Transit Zachary Formwalt en Hong Kong (HKG) Gerard Holthuis.
Inclusief gesprek tussen Hans Wilschut en Gerard Holthuis

Datum: 13 juni 2013

Tijdens de 2e Platform57 Filmavond in Theater Dakota nam kunstenaar Hans Wilschut ons mee naar zijn expositie bij Platform57 en presenteerde twee korte films die hij speciaal voor deze avond had geselecteerd.

Partners Theater Dakota, Filmhuis Den Haag.

Medewerkers
Johan Nieuwenhuize, curator
Sandra Scholtes, productie
+ 1 vrijwilliger

Verdieping
Hans Wilschut vertelde over zijn werk en inspiratiebronnen. Hij nam het publiek mee naar en vertelde over zijn site specific fotowerk System as Second Skin. Wilschut maakte in Hongkong de foto van een buizenstelsel die als basis diende voor dit fotowerk, dat boven de entree van het Zuid57-gebouw prijkt. Hij bezorgte het voormalige schoolgebouw daarmee een verrassend nieuwe dimensie.
Niet alleen voor kunstliefhebbers was deze avond een aanrader, maar ook voor wie eens op een andere manier naar architectuur, film en ‘de stad’ wilde kijken.

Eén van de korte films die op verzoek van Hans werd vertoond is Unsupported Transit van Zachary Formwalt. De andere film die hij selecteerde is Hong Kong (HKG) van Gerard Holthuis. Deze twee films laten beiden een bijzondere observatie zien: Unsupported Transit toont de bouw van een nieuw beursgebouw in Shenzhen, de eerste speciale economische zone in China. Hong Kong (HKG) is een poëtische film over het opstijgen en landen van vliegtuigen bij luchthaven Kai Tak Airport in Hong Kong, die in 1998 sloot.

Discussie gesloten.

Organisatie

Johan Nieuwenhuize, artistieke leiding
Jennefer Verbeek, zakelijke leiding
Berit Piepgras, randprogrammering
Merel Volgers, marketing en communicatie
Simone Noordermeer, educatie
Sandra Scholtes, productie
Robin van Emden, web en app

Bestuur
Paul Cornelissen - Voorzitter
Annelies Kronenberg - Secretaris
Onno Ephraim - Penningmeester