Medewerkers

_MG_3443_2014_Foto_Studio_Johan_Nieuwenhuize

 Johan Nieuwenhuize, artistieke leiding

Betrokken bij Platform57: augustus 2011 – maart 2015

 

 

Johan Nieuwenhuize (Oost-Souburg, 1980) is fotograaf, kunstenaar en curator.

In 2006 behaalde bij een Bachelor in fotograaf aan de KABK, Den Haag. Hij ontving werkbeurzen van Fonds BKVB / Mondriaan Fonds en Stroom Den Haag. Tussen 2011 en 2014 was hij curator en directeur van Platform57 waarvan hij ook de initiator was.
Zijn werk was te zien bij Galerie Van Kranendonk in Den Haag, het Three Shadows Photography Art Centre in Beijing, De Kabinetten van De Vleeshal in Middelburg, Street Level Photoworks in Glasgow en Fotomuseum Den Haag.

Johan Nieuwenhuize werkte in opdracht van de Koninklijke Schouwburg Den Haag, Volkskrant Magazine, NRC Handelsblad en Paradox, Edam.
Zijn werk werd gepubliceerd in onder meer nrc.next, YVI Magazine en de Volkskrant en is opgenomen in kunst collecties van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, VUMC, Twynstra Gudde, Collectie Reyn van der Lugt, Rotterdam en Collectie Pieter en Marieke Sanders, Haarlem. Hij publiceerde MADE IN CHINA, in 2011. In 2014 werd zijn tweede boek IMG_ uitgegeven door Kehrer Verlag.

Johan Nieuwenhuize woont en werkt in Den Haag. Hij is lid van DuPho en wordt gerepresenteerd door Galerie Van Kranendonk en Art Agent Orange.

www.johannieuwenhuize.nl
www.studiojohannieuwenhuize.nl
LinkedIn: Johan Nieuwenhuize

 

_MG_6882_2014_Foto_Studio_Johan_NieuwenhuizeJennefer Verbeek, zakelijke leiding

Betrokken bij Platform57: September 2013 tot en met februari 2015.

 

 

Jennefer werkt sinds 2009 zelfstandig onder de naam Jennig in en rond de culturele sector.
Ze ontwikkelt en leidt nieuwe projecten en ondersteunt en coacht professionals. Jennig werkt in opdracht en vanuit eigen initiatief. Dit doet ze in samenwerkingsverband, zoals met Peen en Ui, een kunstinitiatief in Leiden. De projecten waar Jennig aan werkt zijn gericht op het ondersteunen en bieden van nieuwe ervaringen voor publiek en professional.
Jennig werkt participatief en experimenteel. Jennig houdt overzicht, verbind mensen en bedenkt continue nieuwe plannen.

Bij Platform57 deed ze zakelijke leiding en de ontwikkeling van nieuwe projecten.
Het project Collectie Escamp, dat in 2014 is gestart door Platform57, zal zij doorzetten samen met Simone Noordermeer.

www.jennig.nl
www.peenenui.nl
Twitter: @Jennigejennefer

 

_MG_6842_2014_Foto_Studio_Johan_NieuwenhuizeBerit Piepgras, randprogrammering en fondsenwerving

Betrokken bij Platform57: augustus 2011 – maart 2015

 

 

Berit Piepgras is architect en onderzoeker. Zij is opgeleid aan The Royal Danish Academy of Fine Arts School of Architecture in Kopenhagen (restauratie en industrieel ontwerpen). Na het behalen van haar Master of Architecture in 2006 heeft zij gewerkt als ontwerper bij de multidisciplinaire ontwerpstudio Ontwerpwerk.

Sinds 2009 heeft zij haar eigen architectenbureau. Berit onderzoekt als architect ruimtelijke en stedenbouwkundige vraagstukken. Haar specifieke expertise richt zich op de wisselwerking tussen gedrag en ruimte.

Op verschillende schaalniveaus onderzoekt zij sociaal-economische processen en factoren, die de fysieke ruimte beïnvloeden. Dit uit zich als ontwerpend onderzoek, ruimtelijke ingrepen of digitale tools. Hierin staan de openbare ruimte en de gebruiker centraal. Haar werkwijze stemt zij af op de specifieke opdracht. Zo werkt zij als zelfstandige, in door haar samengestelde -vaak multidisciplinaire- teams, als freelancer of aan zelfgeïnitieerde projecten.

De afgelopen jaren heeft zij op deze manier met haar bureau gewerkt aan verschillende onderzoeks- en innovatietrajecten voor o.a. Atelier Rijksbouwmeester, atelier PRO architekten en Vast Janszen. Aan de afdeling Heritage and Architecture, TU Delft geeft zij als gastdocent les. Samen met Milena Ivkovic en Robin van Emden vormt zij HybridSpace. Zij is redactielid van het Actueel Den Haag Debat (ADHD).

Tussen 2011 en 2015 was zij curator randprogrammering bij Platform57, waarvan zij mede-initiator was.

http://beritpiepgras.nl
www.hybridspace.org
LinkedIn: Berit Piepgras
Twitter: @BeritPiepgras

 

_MG_3413_2014_Foto_Studio_Johan_NieuwenhuizeSandra Scholtes, productie

Betrokken bij Platform57: mei 2013 – maart 2015

 

 

Na een lange tijd in het onderwijs heeft Sandra haar ervaring in en kennis van dit werkveld gecombineerd met haar interesse voor kunst en cultuur en heeft zich gespecialiseerd in projectorganisatie binnen deze sector.

Zo was zij werkzaam bij Platform57 in de ondersteuning van de artistieke leiding en de curator randprogrammering, produceerde openingsevenementen, tentoonstellingen en randprogrammering, stuurde vrijwilligers aan en maakte en bewaakte budgetten.

Bij NTjong, het jeugdtheatergezelschap van het Nationale Toneel, is zij voorstellingsleider waarbij zij verantwoordelijk is voor het organiseren van de voorstellingen op scholen en op grote evenementen als de Haagse Museumnacht en verzorgt zij tevens de nagesprekken. Daarnaast doet zij productieassistentie bij grote educatieve projecten.
Bij Muziektheater Oberon deed zij de regieassistentie bij de voorstelling Romeo en Julia. Een voorstelling met een volledig symfonieorkest, elf spelers en drie dansers.
Bij Theater Dakota begeleidde zij acteurs en bezoekers tijdens festivals en zorgde zij voor op –  en afbouw van de festivallocaties.

Sandra’s drijfveer is om samen met anderen te werken aan een geslaagd project/evenement voor bezoekers én deelnemers. Sandra is een betrokken, flexibele, creatieve werker die goed georganiseerd is.

E-mail: sandrascholtes71@gmail.com
Telefoon: 06-41493533

 

_MG_3376_2014_Foto_Studio_Johan_NieuwenhuizeSimone Noordermeer, educatie

Betrokken bij Platform57: april 2014 – maart 2015

 

 

Simone Noordermeer is in 2012 afgestudeerd als CMV’er (Culturele en Maatschappelijke Vorming)  aan de Haagse Hogeschool. Sindsdien is zij werkzaam als vormingswerker in het het onderwijs met o.a. onderwerpen als groepsvorming, sociale vaardigheden en weerbaarheid bij meiden. Sinds april 2014 is zij betrokken bij Platform57 waar ze het educatietraject voor het project Escamp Inside Out heeft ontwikkeld en uitgevoerd. In deze lessen kwamen de hoofdonderwerpen identiteit, jezelf presenteren en trots aan bod. Het eindresultaat bestond uit meer dan 400 foto’s van kinderen, leraren, bewoners. Deze foto’s werden als posters op de school van IKC Bamboe De Krullevaar geplakt.

Simone is bestuurslid van de jongerenuitwisselingsorganisatie Link31, waar zij uitwisselingen voor jongeren uit Europa organiseert. De meest recente uitwisseling vond plaats in Den Haag. 30 jongeren uit vijf Europese landen kwamen samen om een korte theatervoorstelling te maken over culturele minderheden. Simones rol in dit project was het begeleiden van de jongeren en het coördineren van de uitwisseling.

Op dit moment is ze bezig met het ontwikkelen en uitvoeren van het educatieaanbod voor Collectie Escamp, een project over de naoorlogse kunst in Stadsdeel Escamp.

LinkedIn: Simone Noordermeer


Robin van Emden, web en app

Betrokken bij Platform57: augustus 2011 – maart 2015


Merel Volgers, marketing en communicatie
Betrokken bij Platform57: november 2014 – maart 2015


Bestuur
Paul Cornelissen – Voorzitter
Annelies Kronenberg – Secretaris
Onno Ephraim – Penningmeester

Voormalig bestuur
Caroline Wiedenhof

 

Voormalige medewerkers

_MG_4760_2014_Foto_Studio_Johan_NieuwenhuizeBeleke Bagchus, marketing en communicatie
Betrokken bij Platform57: 1 mei 2012 – 1 januari 2013 ; 1 december 2013 – 1 september 2014

 

 

 

_MG_9375_Foto_Studio_Johan_NieuwenhuizeAnjuli van Romondt, educatie
Betrokken bij Platform57: juli 2013 – februari 2014

 

 

 

 

 

Marije de Graaf, marketing en communicatie
Betrokken bij Platform57: mei 2013 – november 2013

Stefan Tuijt, web en projectmanagement
Betrokken bij Platform57: februari 2013 – september 2013

Hester van Kranendonk, fondsenwerving en programmering
Betrokken bij Platform57: augustus 2011 – oktober 2012

Comments
Een reactie to “Medewerkers”
Trackbacks
Zie wat anderen zeggen...
  1. Anoniem schreef:

    […] Medewerkers Platform57: Johan Nieuwenhuize, Jennefer Verbeek, Sandra Scholtes, Marije de Graaf, Robin van Emden […]Organisatie

Johan Nieuwenhuize, artistieke leiding
Jennefer Verbeek, zakelijke leiding
Berit Piepgras, randprogrammering
Merel Volgers, marketing en communicatie
Simone Noordermeer, educatie
Sandra Scholtes, productie
Robin van Emden, web en app

Bestuur
Paul Cornelissen - Voorzitter
Annelies Kronenberg - Secretaris
Onno Ephraim - Penningmeester