Cubes / Alette Wttewaall

Verdronken land van Saeftinge

Cubes Alette Wttewaall

Datum tentoonstelling: 13 maart – 16 mei 2012

Alette Wttewaall (spreek uit: Utewaal) werkt met dierlijk restafval, zogenaamde roadkill: stoffelijke overschotten van dieren die ze langs de kant van de weg vindt. Ze verzamelt de dieren en vilt en looit de huiden. Met deze dieren creëert ze ingebeelde landschappen. Deze worden gepresenteerd als landschappen zoals die in natuurhistorische musea te vinden zijn. Er klopt echter iets niet aan de dieren in deze landschappen die je eerst voor ‘waar’ aanneemt.

Door het vanzelfsprekende karakter van haar landschapen stelt ze vragen over authenticiteit en aannames die je als kijker maakt. Ook roepen het werk, en de totstandkoming ervan, vragen op over de omgang met dieren, over afval en consumptie. Haar landschappen hebben een scherp randje en bevatten tegelijkertijd een fijnzinnige schoonheid. De serie ‘Cubes’ is Wttewaall’s eigen aanvulling op de bestaande biodiversiteit. Door middel van de aantrekkelijke esthetiek verleidt ze ons om in haar wereld mee te gaan.

Medewerkers Platform57:
Johan Nieuwenhuize, curator, coördinatie
Berit Piepgras programma, educatie
Hester van Kranendonk programma, fondsenwerving
Robin van Emden web en app

Vrijwilligers
Ria de Waal, Ank Versteegh, Nomi Ben David, Peter Peeters, Mia Westerhof, Nathalie van Helvoort

Kunstenaarsgesprekken
14 april 2012: Kunstenaarsgesprek Alette Wttewaal en Tinkebell. Incl. rondleiding

Aantallen bezoekers: 1515

Sponsoren/partners: Theater Dakota, Koorenhuis, Gemeente Den Haag, Fonds 1818, Vestia

Verdieping
Alette Wttewaall (spreek uit: Utewaal) werkt met dierlijk restafval, zogenaamde roadkill: stoffelijke overschotten van dieren die ze langs de kant van de weg vindt. Ze verzamelt de dieren en vilt en looit de huiden. Met deze dieren creëert ze ingebeelde landschappen. Deze worden gepresenteerd als landschappen zoals die in natuurhistorische musea te vinden zijn. Er klopt echter iets niet aan de dieren in deze landschappen die je eerst voor ‘waar’ aanneemt.

Door het vanzelfsprekende karakter van haar landschapen stelt ze vragen over authenticiteit en aannames die je als kijker maakt. Ook roepen het werk, en de totstandkoming ervan, vragen op over de omgang met dieren, over afval en consumptie. Haar landschappen hebben een scherp randje en bevatten tegelijkertijd een fijnzinnige schoonheid.

De serie Cubes (2010 – heden) is Wttewaall’s eigen aanvulling op de bestaande biodiversiteit. Door middel van de aantrekkelijke esthetiek verleidt ze ons om in haar wereld mee te gaan.

Alette Wttewaall (1983) behaalde in 2008 haar Bachelor of Fine Art aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam. Haar werk is sindsdien te zien geweest op diverse groepstentoonstellingen en in de openbare ruimte. Alette Wttewaall woont en werkt in Den Haag.

Verdronken land van Saeftinge Verdronken land van Saeftinge Verdronken land van Saeftinge Verdronken land van Saeftinge Verdronken land van Saeftinge Verdronken land van Saeftinge

Discussie gesloten.

Organisatie

Johan Nieuwenhuize, artistieke leiding
Jennefer Verbeek, zakelijke leiding
Berit Piepgras, randprogrammering
Merel Volgers, marketing en communicatie
Simone Noordermeer, educatie
Sandra Scholtes, productie
Robin van Emden, web en app

Bestuur
Paul Cornelissen - Voorzitter
Annelies Kronenberg - Secretaris
Onno Ephraim - Penningmeester