Escamp Inside Out Group Action Open Dag Theater Dakota en Escampfestival

_MG_8847

Escamp Inside Out Group Action Open Dag Theater Dakota en Escampfestival JR 

Datum tentoonstelling:
13 september – 31 december 2014/ heden
13 september Escampfestival
14 september Open Dag Theater Dakota

Tijdens de Open Dag van Theater Dakota stond er een kraam waar mensen een foto van zichzelf konden laten maken. Deze foto’s zijn allemaal verzameld op de website van Platform57. Zo is er een grote verzameling portretten ontstaan van de bewoners van Escamp.

De bewoners konden de poster voor een bescheiden bedrag kopen, waarbij we de bewoners vroegen om de poster voor hun raam te hangen. Ook op het Escampfestival konden bewoners een foto laten maken van zichzelf, in een kraam speciaal met informatie over het project.

In totaal zijn er 97 foto’s besteld. Op de Open Dag zijn er 75 mensen gefotografeerd, op het Escamp festival zijn er 77 mensen gefotografeerd.

Medewerkers Platform57
Johan Nieuwenhuize curator, coördinatie, fotografie
Jennefer Verbeek zakelijke leiding
Berit Piepgras randprogramma, ontwerp
Simone Noordermeer educatie
Sandra Scholtes productie
Robin van Emden web en app
Beleke Bagchus/ Merel Volgers PR
+11 vrijwilligers

Filmavonden
6 oktober 2014: „Bird High Up“ (voorfilm), Mårten Nilsson en „The Human Scale“, Andreas Dalsgaard
3 november 2014: „Faces“ door JR
24 november 2014: Korte kunstfilms en gesprekken met werk van Sarah Carlier en Noël Loozen

Debatten
29 oktober 2014: Publiek gesprek: Hoezo toegevoegde waarde?

Rondleidingen
14 september 2014: Kunstrondleiding door het gebouw Zuid57

Sponsoren/partners: Inside Out Project, Integraal Kindcentrum Bamboe, Haagwonen , Dario Fo, De Resolutie, Stahlecker, Mani Bouwmachines, Prins27, Filmhuis Den Haag, Theater Dakota, Vestia, Fonds 1818, Gemeente Den Haag/Stadsdeel Escamp.

Verdieping
In 2011 won de Franse beeldend kunstenaar JR de TED prijs voor zijn oeuvre. Hij werd bekend met zijn enorme portretten van mensen op muren, gebouwen en vloeren. In zijn werk stelt hij de gemeenschap centraal. Vaak mensen met een politieke of maatschappelijke boodschap. Tijdens de TED bijeenkomst doet hij een wens. “Laten we kunst gebruiken om de wereld binnenstebuiten te keren”.

En vanaf dat moment kon iedereen zijn eigen Inside Out project organiseren. JR’s idee was niet aan dovemansoren besteed. Inside Out is een enorm Open Source Community Art project aan het worden. Veel groepen en individuen geven gehoor aan zijn oproep. Op dit moment zijn er wereldwijd honderden Inside Out projecten, van Mexico tot Nepal en van Ecuador tot Palestina. Vaak met een maatschappelijke of politieke lading en altijd over identiteit.

Platform57 organiseerde verschillende projecten in Escamp waarin “De Kracht van Escamp” centraal staat. Van augustus tot en met november 2014 organiseerde Platform57 Escamp Inside Out in Den Haag. Hiervoor heeft Platform57 verschillende bewoners van Escamp gevraagd mee te doen. De portretten zijn op groot formaat op verschillende plaatsen in Escamp te zien.

De open dag van Theater Dakota en het Escampfestival vonden plaats in hetzelfde weekend. Dat maakte het weekend een mooie gelegenheid om het project Inside Out af te trappen. Tijdens de open dag van Theater Dakota in het gebouw Zuid57 zijn gelijk de portretten van het koor van Carmen opgehangen. Verder stond er een kraam waar mensen een foto van zichzelf konden laten maken. Deze foto’s zijn allemaal verzameld op de website van Platform57. Zo is er een grote verzameling portretten ontstaan van de bewoners van Escamp. De bewoners konden de poster voor een bescheiden bedrag kopen, waarbij de bewoners werden gevraagd om de poster voor hun raam te hangen.
Ook op het Escampfestival konden bewoners een foto laten maken van zichzelf.

Bekijk hier de films Behind the Scenes Escamp Inside Out

_MG_9265©2014 Studio Johan Nieuwenhuize_MG_6197©2014 Foto Studio Johan Nieuwenhuize _MG_6061©2014 Foto Studio Johan Nieuwenhuize _MG_5962©2014 Foto Studio Johan Nieuwenhuize

 

Discussie gesloten.

Organisatie

Johan Nieuwenhuize, artistieke leiding
Jennefer Verbeek, zakelijke leiding
Berit Piepgras, randprogrammering
Merel Volgers, marketing en communicatie
Simone Noordermeer, educatie
Sandra Scholtes, productie
Robin van Emden, web en app

Bestuur
Paul Cornelissen - Voorzitter
Annelies Kronenberg - Secretaris
Onno Ephraim - Penningmeester