Platform57 staat voor beeldende kunst in Escamp

Platform57 is de presentatie-instelling voor beeldende kunst in het stadsdeel Escamp in Den Haag Zuidwest. De werkzaamheden van Platform57 bestaan uit het presenteren van hedendaagse beeldende kunst, behoud en beheer van bestaand werk in de wijk en kunsteducatie. Platform57 is gehuisvest in Zuid57, dé culturele verzamelplek van Escamp.

Op verzoek van Platform57 reageren hedendaagse beeldend kunstenaars op het gebouw Zuid57. Dit levert bijzondere site specific installaties op, die in een aantal gevallen semipermanent te zien zijn. In 2014 organiseert Platform57 het internationale Inside Out Project van de bekende Franse fotograaf/ kunstenaar JR. Dit project laat via grote zwart-wit fotoʼs in de openbare ruimte letterlijk en figuurlijk het gezicht van Escamp zien.

Veel kunst uit de periode 1950-1970 in de Collectie Escamp is aan restauratie toe. Platform57 zorgt hiervoor in samenwerking met Theater Dakota.

De Opkamer is onze stadsdeelgalerie in het Stadsdeelkantoor Escamp. Hier organiseert Platform57 jaarlijks zes tentoonstellingen. Afwisselend tonen we werk van amateur kunstenaars uit het stadsdeel of laten we een professionele kunstenaar reageren op een gebeurtenis in stadsdeel Escamp

Met de tentoonstellingen en het educatieve programma, bestaande uit o.a. workshops en rondleidingen legt Platform57 verbindingen met Zuid57 en de wijk. Dit zorgt voor een verrijking van de leefomgeving van de bewoners van stadsdeel Escamp, het stimuleert interculturele ontmoetingen en draagt bij aan de ontwikkeling van de jeugd in en rondom stadsdeel Escamp. De werkzaamheden van Platform57 zijn uniek in Escamp.

 

Discussie gesloten.

Organisatie

Johan Nieuwenhuize, artistieke leiding
Jennefer Verbeek, zakelijke leiding
Berit Piepgras, randprogrammering
Merel Volgers, marketing en communicatie
Simone Noordermeer, educatie
Sandra Scholtes, productie
Robin van Emden, web en app

Bestuur
Paul Cornelissen - Voorzitter
Annelies Kronenberg - Secretaris
Onno Ephraim - Penningmeester