Christian van der Kooy in Opkamer Escamp

donderdag 6 t/m vrijdag 28 februari 2014
In Opkamer Escamp  is de tentoonstelling Chinees Nieuwjaar te zien van beeldend kunstenaar en fotograaf Christian van der Kooy

 

Drukwerk

Chinees Nieuwjaar
Christiaan van der Kooy (1983)
Fotograaf en beeldend kunstenaar

Op vrijdag 31 januari is Chinees Nieuwjaar. Ook in Escamp wordt dit gevierd. In opdracht van Platform57 volgt fotograaf Chistiaan van der Kooy de viering van dit feest bij Chinese familie Hu. Deze familie is al 27 jaar de trotse eigenaar van het restaurant Fong Shou aan de Leyweg. Hun nieuwjaar vieren ze pas halverwege februari omdat dan familie uit het hele land bij elkaar kan komen. Dat wordt een groot feest en ook Christian is daarbij aanwezig.
De tentoonstelling in Opkamer Escamp groeit gedurende de hele maand februari. Elke keer als Christian nieuwe foto’s heeft voegt hij ze toe aan het verhaal.

Christian van der Kooy is een Haagse fotograaf en beeldend kunstenaar. Hij volgde zijn fotografie opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag. Hij werkte in opdracht voor onder andere NRC next, Stroom en Haags Filmhuis. Momenteel werkt hij aan een project over liefde in de Oekraïne.

Meer over Christian van der Kooy www.christianvanderkooy.nl

Opkamer Escamp
Platform57 organiseert jaarlijks zes tentoonstellingen in Opkamer Escamp, de ontvangstruimte van het stadsdeelkantoor Escamp. De naam Opkamer hebben we gekozen, omdat in vroeger tijden bezoek ontvangen werd in een zogenaamde ‘opkamer’. Een extra mooi ingerichte huiskamer, waarmee je je bezoek kon laten zien dat je een goede smaak had. Opkamer Escamp is een moderne variant op dit oude gebruik. De tentoonstellingen van zowel amateur als professionele kunstenaars hebben altijd een relatie met het stadsdeel.

OE Christian van der Kooy 3OE Christian van der Kooy1

OE Christian van der Kooy4

Discussie gesloten.

Organisatie

Johan Nieuwenhuize, artistieke leiding
Jennefer Verbeek, zakelijke leiding
Berit Piepgras, randprogrammering
Merel Volgers, marketing en communicatie
Simone Noordermeer, educatie
Sandra Scholtes, productie
Robin van Emden, web en app

Bestuur
Paul Cornelissen - Voorzitter
Annelies Kronenberg - Secretaris
Onno Ephraim - Penningmeester