Valerie van Leersum – 21 oktober t/m 2 december 2013

Project Oostbroek.

Op zondag 21 oktober om 16:00 uur opent bij Platform57 de tentoonstelling met het nieuwste werk van Valerie van Leersum. Zij maakt Project Oostbroek speciaal voor  Zuid57 in Escamp, Den Haag. Het bestaat uit een plattegrond van de boerderij met daarin sculpturen en installatiewerken. De installatie is gebaseerd op bouwhistorisch onderzoek dat Van Leersum deed naar een stadsboerderij die in de 17e eeuw in Escamp stond en waar haar familie vermoedelijk heeft gewoond.

Project Oostbroek prikkelt onze verbeelding door de geschiedenis omtrent deze boerderij te vermengen met een fictieve geschiedenis. Deze nieuw ontstane geschiedenis vertaalt zich in een levensgrote plattegrond met daarin maquettes en andere ruimtelijke werken. De installatie neemt bezit van de gymzaal en een deel van het schoolplein van Zuid57.

Valerie van Leersum doet onderzoek naar het begrip thuis en probeert hier grip op te krijgen. Ze vraagt zich af wat dit begrip inhoudt. ‘Waar wil je thuiskomen?’ En ‘Ben je dezelfde persoon als je was op de plaats waar je vandaan komt?’ Haar installaties bevatten theatrale elementen en ze betrekt haar toeschouwer actief bij deze werken. De locatie waar het werk te zien is, is hierbij vaak een belangrijk uitgangspunt.

Kunstenaarsgesprek met Valerie van Leersum

Dinsdag 30 oktober, 19:00 – entree € 3,50

[nggallery id=2]

Discussie gesloten.

Organisatie

Johan Nieuwenhuize, artistieke leiding
Jennefer Verbeek, zakelijke leiding
Berit Piepgras, randprogrammering
Merel Volgers, marketing en communicatie
Simone Noordermeer, educatie
Sandra Scholtes, productie
Robin van Emden, web en app

Bestuur
Paul Cornelissen - Voorzitter
Annelies Kronenberg - Secretaris
Onno Ephraim - Penningmeester