Niels Post – semi permanent

On spam

Het werk van Niels Post bestaat uit fotografie, sculpturen, installaties en interventies in de openbare ruimte. Momenteel is hij met name geïnteresseerd in spam. Uit zijn eigen mailbox en spamfilters maakt hij selecties die hij verwerkt in handgezaagde en gelakte mdf objecten. Deze laat hij zien in tentoonstellingen. In de publieke ruimte werkt hij met plakletters. De spamteksten plakt hij dan -illegaal en ongevraagd- op leegstaande winkelpanden.

Door de mdf tekst objecten met de hand te maken en in een andere context te presenteren, verandert Post de ongewilde, onbelangrijke computer gegenereerde teksten in belangrijke, begerenswaardige objecten en kantelt hij de betekenis van de teksten. Deze verandering van betekenis past hij ook in de openbare ruimte toe, door teksten zoals ‘I have an interesting business proposal for you’ te koppelen aan leegstaande bedrijfspanden.

Voor platform57 heeft hij een spamtekst over de gehele breedte van de ramen van de gymzaal geplakt. Onze partner Koorenhuis biedt ons de mogelijkheid het werk een semi permanente functie te geven. Zolang het werk niet is aangetast door zon en regen, is het te zien.

 

Discussie gesloten.

Organisatie

Johan Nieuwenhuize, artistieke leiding
Jennefer Verbeek, zakelijke leiding
Berit Piepgras, randprogrammering
Merel Volgers, marketing en communicatie
Simone Noordermeer, educatie
Sandra Scholtes, productie
Robin van Emden, web en app

Bestuur
Paul Cornelissen - Voorzitter
Annelies Kronenberg - Secretaris
Onno Ephraim - Penningmeester