Metaalreliëf Christa van Santen gerestaureerd

IMG_1759©2014Studio Johan Nieuwenhuize
Collectie Escamp is de verzamelnaam voor de naoorlogse kunst in Escamp. Veel daarvan hiervan zijn toe aan restauratie. In samenwerking met Theater en Filmhuis Dakota en in samenspraak met bewoners van Escamp zorgt Platform57 daarvoor.

Aan de Dalerveenstraat hing een sterk verwaarloosd titelloos werk van kunstenaar Christa van Santen uit 1965. Na een oproep van Platform57 droeg buurtbewoner John van Leeuwen dit metaalreliëf voor. Christa van Santen werkte zelf mee aan de restauratie. Met haar bureau LITE is ze gespecialiseerd in het belichten van gebouwen. Zo gaf ze onder andere lichtadvies voor het Paleis op de Dam en het ING gebouw. Het werk aan de Dalerveenstraat is een van haar eerste werken in de openbare ruimte. Ook in dit werk is haar fascinatie voor lichtval al te zien.

Onder grote belangstelling van buurtbewoners en in aanwezigheid van de kunstenaar zelf is het gerestaureerde werk donderdag 24 juli 2014 onthuld. Van Santen zei zeer vereerd te zijn met de restauratie. Smederij Donker van Heel & Marinus voerden het werk uit op aanwijzingen van de kunstenaar. Nu is het weer permanent en in volle glorie te zien aan de Dalerveenstraat 9, Den Haag.

Gerelateerde artikelen:

Escamp kiest kunstwerk Christa van Santen voor restauratie http://bit.ly/1mitstO
Op bezoek in het restauratie-atelier http://bit.ly/1pno2Dc

IMG_1705©2014Studio Johan NieuwenhuizeIMG_1755©2014Studio Johan Nieuwenhuize

 

Discussie gesloten.

Organisatie

Johan Nieuwenhuize, artistieke leiding
Jennefer Verbeek, zakelijke leiding
Berit Piepgras, randprogrammering
Merel Volgers, marketing en communicatie
Simone Noordermeer, educatie
Sandra Scholtes, productie
Robin van Emden, web en app

Bestuur
Paul Cornelissen - Voorzitter
Annelies Kronenberg - Secretaris
Onno Ephraim - Penningmeester