Trading Places in Opkamer Escamp

donderdag 8 mei- vrijdag 30 mei

Drukwerk

Trading Places
Trading Places is een project van fotograaf Henk Augustijn. Hij portretteert bewoners van Escamp in andermans interieur. De tentoonstelling geeft zo vervreemdend en soms ontroerend beeld van mensen in Escamp en hun woonomgeving.

Augustijn nodigt bewoners van het stadsdeel uit om in elkaars interieur plaats te nemen en zo even in de ander zijn schoenen staan. De tentoonstelling geeft een beeld van de diversiteit van bewoners en woonvormen en van verschillende culturen en inkomensgroepen in het stadsdeel. Doordat hij de mensen in het interieur van een ander fotografeert geeft dat de foto’s een vervreemdend effect. Kennelijk combineer je een interieur al met een bepaald type bewoner. Trading Places is een ‘work in progress’.

De tentoonstelling kon tot stand komen dankzij een bijdrage van Haagse Brug en de welwillendheid van bewoners die bereid waren hun privé woonomgeving open te stellen voor hun buurtgenoten en zo een niet geringe bijdrage leverden om culturele verschillen te overbruggen.

Opkamer Escamp
Opkamer Escamp is de stadsdeel-galerie van Escamp. Het woord ‘opkamer’  werd vroeger gebruikt voor een extra mooi ingerichte huiskamer, waarmee je je bezoek kon laten zien dat je een goede smaak had. De Opkamer is een moderne variant op dit oude gebruik. In onze opkamer zijn jaarlijks zes exposities te zien. De ene keer van een (amateur) kunstenaar uit de wijk, de andere keer van een professionele kunstenaar, die reageert op een gebeurtenis in het stadsdeel.

De exposities worden georganiseerd door Platform57 in opdracht van Stadsdeel Escamp.

Meer informatie over Trading Places: www.art-on-video.nl

DSC03110

 

DSC02532

 

 

Discussie gesloten.

Organisatie

Johan Nieuwenhuize, artistieke leiding
Jennefer Verbeek, zakelijke leiding
Berit Piepgras, randprogrammering
Merel Volgers, marketing en communicatie
Simone Noordermeer, educatie
Sandra Scholtes, productie
Robin van Emden, web en app

Bestuur
Paul Cornelissen - Voorzitter
Annelies Kronenberg - Secretaris
Onno Ephraim - Penningmeester