Escamp kiest kunstwerk Christa van Santen voor restauratie

Escamp heeft gekozen! Platform57 en Theater en Filmhuis Dakota kregen veel enthousiaste reacties naar aanleiding van de oproep aan bewoners van het stadsdeel Escamp om een kunstwerk ter restauratie voor te dragen. De keuze is gevallen op een werk van Christa van Santen uit 1965. Dit metaalreliëf op een gebouw in de Dalerveenstraat 9 is getipt door buurtbewoner John van Leeuwen.

Lichtinval
“Het is een vroeg werk van Christa van Santen. Binnen haar oeuvre is het een belangrijk werk. Vooral omdat ze hier speelt met de lichtinval, zoals ze later ook doet bij haar wetenschappelijke werk aan de TU Delft.” zegt John van Leeuwen, die op de TU Delft nog les van de kunstenares heeft gehad. Het reliëf aan de Dalerveenstraat is in slechte staat. Het is op verschillende plaatsen geroest en het metaal is verbogen. Christa van Santen is oprichter en eigenaar van “Lite, advies-ontwerpbureau voor daglicht en kunstlicht”, dat onder andere adviseerde voor het ING House, Paleis op de Dam en het Gemeentemuseum Den Haag. Christa van Santen reageerde verrast op het feit dat dit vroege werk van haar gerestaureerd gaat worden.

Collectie Escamp
In het Haagse stadsdeel Escamp is veel naoorlogse kunst te vinden, getiteld Collectie Escamp. Veel van deze kunst is aan restauratie toe. Naar aanleiding van de vele enthousiaste reacties op de oproep gaan Platform57 en Theater en filmhuis Dakota bekijken of er in de komende tijd meer werk gerestaureerd kan worden. Veel kunst in Escamp is uit de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Kunst die de laatste jaren herontdekt wordt en vaak aan restauratie toe is. In januari 2014 is een mozaïek van Paul Kromjong in de Genemuidestraat in de wijk Morgenstond gerestaureerd.

_MG_2826©2014Johan Nieuwenhuize_Family_Portrait_with_Hans_Haacke 

Discussie gesloten.

Organisatie

Johan Nieuwenhuize, artistieke leiding
Jennefer Verbeek, zakelijke leiding
Berit Piepgras, randprogrammering
Merel Volgers, marketing en communicatie
Simone Noordermeer, educatie
Sandra Scholtes, productie
Robin van Emden, web en app

Bestuur
Paul Cornelissen - Voorzitter
Annelies Kronenberg - Secretaris
Onno Ephraim - Penningmeester