Krijn de Koning

We starten het culturele seizoen 13/14 met nieuw werk van de bekende Nederlandse kunstenaar Krijn de Koning.
Op 7 september vindt om 16.00 uur de opening plaats van de site specific installatie die De Koning speciaal voor Platform57 ontwikkelt. Deze wordt geplaatst bij Zuid57. Krijn de Koning biedt de bezoekers van Zuid57 letterlijk en figuurlijk een andere kijk op de publieke ruimte. Op onder andere facebook zal te volgen zijn wat hij gaat creëren!

Het werk van Krijn de Koning bevindt zich op het raakvlak tussen schilderkunst, architectuur en sculptuur. De Koning creëert in Nederland en daarbuiten regelmatig interventies in ruimtes, op zowel grote als kleine schaal. Daarmee roept hij vragen op over de beleving van specifieke kenmerken van die ruimtes.

Een bekende installatie maakte hij in 2010 in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Ook is Krijn de Konings werk terug te vinden in collecties van het Stedelijk Museum Amsterdam, Museum Boijmans van Beuningen en het Centraal Museum in Utrecht. Voor de Zuidas in Amsterdam ontwierp hij een gebouw voor ProRail. Nog tot 22 september is een installatie van de kunstenaar te zien in Hoog Catharijne in Utrecht bij de Call of the Mall kunstmanifestatie.

Ook De Koning is gevraagd zijn eigen Filmavond samen te stellen en te presenteren. Dit organiseren we in samenwerking met Filmhuis Den Haag. Binnenkort maken we daarvan de datum en inhoud bekend!

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van Gemeente Den Haag, Bouwfonds Cultuurfonds en STROOM.

 

Platform57_Affiche_A2_FlyerAlarm_WTCorr_low

 

Het beeld dat gebruikt werd voor het affiche is een fragment van een installatie van Krijn de Koning in Blandy les Tours (FR, 2008)

Installie Krijn de Koning ©2013 Foto Johan NieuwenhuizeIMG_4589©2013 Foto Johan Nieuwenhuize

Discussie gesloten.

Organisatie

Johan Nieuwenhuize, artistieke leiding
Jennefer Verbeek, zakelijke leiding
Berit Piepgras, randprogrammering
Merel Volgers, marketing en communicatie
Simone Noordermeer, educatie
Sandra Scholtes, productie
Robin van Emden, web en app

Bestuur
Paul Cornelissen - Voorzitter
Annelies Kronenberg - Secretaris
Onno Ephraim - Penningmeester