System – Hans Wilschut – Semi Permanent

opname4b8 (Custom)

System (werktitel). Artist impression: Studio Hans Wilschut

System (werktitel)

Het stedelijk landschap wordt in de fotowerken van Hans Wilschut afwisselend gedefinieerd door verstilling, abstractie, reflectie en beweging. Wilschut maakt geen series in traditionele zin; elke foto vormt een opzichzelfstaand werk. Zijn werk maakt hij vaak ’s nachts, vanuit de meest onmogelijke standpunten. Wilschut is een verhalenverteller, in gelaagde fotobeelden verweeft hij verschillende verhalen over de ontwikkeling van het stedelijk landschap.

Het werk van Wilschut heeft steeds vaker de vorm van een installatie. Hij onderzoekt de locatie waar zijn presentatie plaats gaat vinden en begint dan pas met fotograferen. Zo maakte hij een site specific installatie voor museum Boijmans van Beuningen, waarbij de ruimte van de installatie al bij het fotograferen van invloed was op het proces.

Wilschut’s werk is zelden tentoongesteld in Den Haag. Eerder maakte hij voor onder meer het havenbedrijf van Rotterdam en museum Boijmans van Beuningen grote ruimtelijke installaties met zijn foto’s. Ook voor Platform57 maakt Hans Wilschut een site specific kunstwerk. Op de buitenmuur boven het restaurant van het gebouw Zuid57 komt een metersgrote foto die suggereert dat er binnen in het gebouw een grote wirwar aan draden en buizen aanwezig is. De foto zal op het gebouw geplakt worden en de structuur van de baksteen volgen, zodat de foto één wordt met het gebouw.

System word mede mogelijk gemaakt door Stroom en Gemeente Den Haag.

Discussie gesloten.

Organisatie

Johan Nieuwenhuize, artistieke leiding
Jennefer Verbeek, zakelijke leiding
Berit Piepgras, randprogrammering
Merel Volgers, marketing en communicatie
Simone Noordermeer, educatie
Sandra Scholtes, productie
Robin van Emden, web en app

Bestuur
Paul Cornelissen - Voorzitter
Annelies Kronenberg - Secretaris
Onno Ephraim - Penningmeester