Selected Drawings – Thijs Ebbe Fokkens – 19 juni t/m 19 augustus 2012

Selected Drawings

Eyecatcher van de tentoonstelling Selected Drawings van Thijs Ebbe Fokkens is de installatie Title TK  3D op de entree van Zuid57.Deze installatie is een parasitair gebouwtje, dat de kunstenaar speciaal voor platform57 op de locatie heeft aangepast. Het idee achter deze folly is gebaseerd op het feit dat bij veel industriële objecten de functie de vorm bepaald. Maar wat gebeurt er als je de vorm de functie laat bepalen? Naast de installatie zijn ook een aantal tekeningen van Thijs Ebbe Fokkens in Zuid57 te zien.
Thijs Ebbe Fokkens maakt tekeningen, zeefdrukken en ruimtelijk werk, vaak in combinatie met elkaar in grote installaties, waarbij hij ook gebruik maakt van licht en fotografie. Zijn werk laat zich niet makkelijk in een hokje plaatsen. De installaties lijken ruimtelijke schetsen van tekeningen, terwijl zijn tekeningen vaak in combinatie met licht en diepte ruimtelijk zijn. Ook inhoudelijk kent het werk een grote gelaagdheid.
Met zijn werk probeert Thijs Ebbe Fokkens grip te krijgen op de  wereld om hem heen met alle complexe politieke, technische en economische ontwikkelingen. Zijn installaties leveren hier een commentaar op. Vaak verstopt, soms met een knipoog of door het gebruik van herkenbare beelden, die binnen de context vervreemdend werken. Het werk maakt daardoor nieuwsgierig en roept vragen op.
Fokkens ziet zichzelf als een tekenaar in 3D. Meestal werkt hij vanuit een concreet idee en gaat vervolgens intuïtief te werk. Hij is de schepper en de ontdekker van zijn wereld, waarbinnen hij op zijn manier bepaalde maatschappelijke verschijnselen of politieke ontwikkelingen aan bod kan laten komen.
Hij exposeerde eerder  onder andere bij De Fabriek en De Overslag in Eindhoven en op Art Amsterdam.
De tentoonstelling van de installatie Title TK 3D is wegens succes verlengd tot en met 19 augustus, de tentoonstelling van de zeefdrukken en andere tekeningen van Fokkens is te zien tot en met 29 juli.
Mede mogelijk gemaakt door de financiële en materiële steun van:

[nggallery id=1]

Discussie gesloten.

Organisatie

Johan Nieuwenhuize, artistieke leiding
Jennefer Verbeek, zakelijke leiding
Berit Piepgras, randprogrammering
Merel Volgers, marketing en communicatie
Simone Noordermeer, educatie
Sandra Scholtes, productie
Robin van Emden, web en app

Bestuur
Paul Cornelissen - Voorzitter
Annelies Kronenberg - Secretaris
Onno Ephraim - Penningmeester