Plane Scape – 28 jan t/m 11 maart 2012

foto: Christian van der Kooy

 

PLANE SCAPE is open van maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 22:00.
Een project van kunstenaars Wolfgang Bittner, Lyndsey Housden, Yoko Seyama en Jeroen Uyttendaele.

Deze installatie onderzoekt de relaties tussen beeld, geluid en ruimte. De bezoeker wordt ondergedompeld in een omgeving die voortdurend een nieuwe definitie aan de ruimte geeft. Een doolhof van honderden rubberen elastieken, gespannen van de grond tot aan het plafond, vormt een raster van verticale lijnen waarop een steeds verschuivend abstract landschap geprojecteerd wordt.
De installatie is ontworpen op een manier die de kijker onderdeel maakt van het werk, doordat er geen afstand is tussen projectie, publiek en scherm. De elastieken versnijden het tweedimensionale beeld, waardoor de geprojecteerde lijnen en vlakken exploderen in een wolk van bewegende punten. Verandering in het beeld wordt begeleid door een geluidscompositie vanuit een opstelling met zes luidsprekers.
De tentoonstelling bij Platform57 zal PLANE SCAPE tonen zoals het nog nooit eerder te zien is geweest: de installatie is groter dan hij ooit was en ook van een afstand te bekijken als lichtsculptuur.

 

Plane Scape kwam tot stand in het kader van Workspace, de jaarlijkse projectprijs van Filmhuis Den Haag en is winnaar van Workspace 2010. Deze tentoonstelling is de afsluiting van de Workspace tour die onderdeel uitmaakt van deze prijs. Mede mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van Filmhuis Den Haag, Cultuurfonds BNG, Fonds 1818, Vestia en Gemeente Den Haag. Koorenhuis werkte mee aan de productie van de tentoonstelling en stelde de ruimte beschikbaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Discussie gesloten.

Organisatie

Johan Nieuwenhuize, artistieke leiding
Jennefer Verbeek, zakelijke leiding
Berit Piepgras, randprogrammering
Merel Volgers, marketing en communicatie
Simone Noordermeer, educatie
Sandra Scholtes, productie
Robin van Emden, web en app

Bestuur
Paul Cornelissen - Voorzitter
Annelies Kronenberg - Secretaris
Onno Ephraim - Penningmeester